Forsøg med Revling

I kystnære områder vokser en lille buskagtig plante med spiselige sorte bær som kaldes Revling og Sortebær eller på latin Empetrum nigrum.

Spiselig er ikke det samme som velsmagende….

IMG_2794

Jeg dyrker en forædlet version af  Empetrum nigrum, som skulle smage bedre end Revling flest og har et eksemplar af Empetrum asiaticum, der stammer fra Japan og områderne nær Sachalin halvøen.

IMG_2791

Revling har en slægtning på den sydlige halvkugle, med røde bær og derfor kaldes Empetrum rubrum. Den havde jeg længe været på jagt efter. Det kunne nemlig være interessant om de to arte kunne krydses.

Begge arter sætter på en og samme plante enten han- eller hunblomster. De kan med andre ord ikke bestøve sig selv. Strategien var derfor, at hvis man dyrker en plante Empetrum nigrum sammen med et eksemplar af Empetrum rubrum da vil planternes eventuelle bær med stor sandsynlighed være resultat af en krydsbestøvning. Og afkommet vil derfor være en hybrid mellem Empetrum nigrum og Empetrum rubrum.

I efteråret 2015 fik jeg fat i en masse frø, som stammer fra Empetrum rubrum planter, der engang voksede på Falklandsøerne.

IMG_2309

 

Frøene blev sået i potter december 2015 og udsat for naturlig kuldepåvirkning udendørs. Vi venter på de spirer.

IMG_2631